takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Şubat 2021 - Perşembe 16:43
 
Barış Pınarında Engellilerin Yüzü Gülüyor
URFA Haberi
Barış Pınarında Engellilerin Yüzü Gülüyor

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak huzur ve güven ortamının hâkim olduğu Telabyad ve Resulayn’da, halkın her kesimi gibi engellilerin de yüzü Türkiye sayesinde güldü.
 
 
 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak ve Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail Hamdo, daha önce ölçüleri alınarak kol ve bacak protezleri takılan engellileri ziyaret edip, sevinçlerine ortak oldu. Yıllar sonra kimseye ihtiyaç duymadan yürüme imkânına yeniden kavuşan engelliler, Vali Erin ve diğer yetkililer başta olmak üzere Türkiye’ye teşekkür ettiler.
 
 
 

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından destek ve danışmanlık hizmetleri verilen Telabyad ve Resulayn’da, ortopedik protez ihtiyacı olan hastaların talepleri karşılanmaya başladı.
 
 
 
 

Telabyad ve Resulayn Hastaneleri muayene edilerek fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınan hastaların ortez-protez ihtiyaçları, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde AID Türkiye Derneği’nin destekleriyle temin edildi.
 
 
 

Fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınarak ortez-protez kullanmasına karar verilen, Telabyad’da 13, Resulayn’da 5 hasta protezlerine kavuşurken, aynı şekilde ölçüleri alınan Telabyad’da 14, Resulayn’da ise 13 hastanın protezlerinin de Nisan ve Haziran ayında teslim edileceği belirtildi. 
 
 
 

Uzun yıllar terör örgütlerinin işgalinde kalması ve Suriye’deki iç savaş nedeniyle her türlü devlet imkânından mahrum olan bölge halkından, protez ihtiyacı olanlar arasında savaş nedeniyle kolunu bacağını kaybedenlerin yanında kaza ve başka nedenlerle engelli hale gelen kişiler de bulunuyor. 
Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Barış, Pınarında, Engellilerin, Yüzü, Gülüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı