takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
04 Ocak 2019 - Cuma 14:37
 
Bakan Kurum'dan poşet açıklaması: Tebessümle izliyoruz
EKONOMİ Haberi
Bakan Kurum'dan poşet açıklaması: Tebessümle izliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "4 günlük uygulama sonucunda plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azaldı. Derdimiz para değil çevreye olan tahribatı en aza indirmek" dedi. Bakan, sosyal medya paylaşımlarını tebessümle izlediklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Sanayi İstişare Toplantısı'nda Konuştu. Bakan Kurum "Derdimiz plastik poşetlerden para almak değil. 25 kuruş alıyoruz 15 kuruşunu da Çevre ve Şejircilik Bakanlığınca bir kaynak olarak kullanılacak." açıklamasında bulundu.

Atıkların geri toplanması ve plastik poşetlerin ücretli olmasına ilişkin önemli bir düzenleme yapıldığını belirten Kurum, 1 Ocak'tan itibaren uygulamanın hayata geçtiğini hatırlattı. Kurum, bu süreçte vatandaşın, sivil toplum örgütlerinin ve milletvekillerinin verdiği destekle ilgili taraflara teşekkürlerini iletti.

işte Bakan Kurum'un açıklamalarından önemli notlar;

"4 gündür bu uygulamaya geçildi ve görüyoruz ki plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azalmış durumda. Biz 2019'dan önce yıllık 30-35 milyar plastik poşet tüketiyorduk. Kişi başı 440 olan plastik poşet kullanımını çok yakın zamanda yüzde 90 oranında azaltarak 2025 yılında inşallah 40 adete düşürmeyi hedefliyoruz. Uygulamanın geçmesiyle birlikte de bu kullanım yaklaşık yüzde 50 azalmış durumda."

- Bu kampanya çok önemli önemli. Bizim derdimiz plastik poşetlerden para almak değil. 25 kuruş alıyoruz 15 kuruşunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir kaynak olarak kullanılacak. Burdan bir gelirimiz söz konusu değil. 

- Kampanya başladığından beri sosyal medyamızda da videolar, gösterimler oluyor. Bizlerde tebessümle izliyoruz. "

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Bakan, Kurum'dan, poşet, açıklaması:, Tebessümle, izliyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı