takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Nisan 2019 - Çarşamba 00:33
 
Bahçeli: Yeniden seçim yapılsın
SİYASET Haberi
Bahçeli: Yeniden seçim yapılsın

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti'nin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli'den de 'yeniden seçim yapılsın' açıklaması geldi.

 

İstanbul'da yeniden seçim yapılması için cumhur ittifakından açıklamalar arka arkaya geliyor. AK Parti Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz'un 'seçimlerin yenilenmesi için başvuracaklarını' açıklamıştı. Benzer bir istek de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

 

"Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir" diyen Bahçeli, "Kargaşa yerine sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzurlu kılmak daha akılcıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İtirazlar demokratik bir haktır, yapılması gerekir"

-Her seçimde olduğu gibi rakamlar, sayım sırasındaki farklılıklar her siyasi partiye, her adaya göre itirazlar yapılmaktadır. Bu itirazlar demokratik bir haktır, yapılması gerekir. İtirazları da en kısa zamanda değerlendirmek suretiyle Türkiye'yi normalleştirmekte yarar vardır. 

"Yeni bir seçim düşünülebilir"

-İstanbul'da ise bir kargaşa yaşanmaktadır. Seçimlerin ardından 29 bin oy farkı olduğu ortaya konmuştur. Böyle bir sürecin içindeyken işi kargaşaya, aceleciliğe, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa İstanbul'u sarsacak zemine kimse sürüklememelidir. Bütün bunlara rağmen hala seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi kargaşaya sürüklüyorsa Türkiye'yi huzursuzluğa itebilecek hatalardan kurtulmanın yolu demokrasi içerisinde aranmalıdır. Toplum vicdanında huzur bulmayacak şekilde sonuçlanırsa yeni bir seçim düşünülebilir.

(İnternet Haber)

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Bahçeli:, Yeniden, seçim, yapılsın,
Yorumlar
Haber Yazılımı