takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
04 Ekim 2019 - Cuma 12:35
 
AKP'li isme sahip çıkmadı!
GÜNDEM Haberi
AKP'li isme sahip çıkmadı!

Erdoğan, AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in 40+1 önerisiyle ilgili Meclis'te yaptığı açıklamasının yanlış yere çekildiğini belirterek "Partimizin düşüncesi değildir." diyerek teşkilatına talimat verdi.

 

 

 

 

AKP'nin kurucularından ve önceki hükümetlerde bakanlık yapan Faruk Çelik, AKP MYK toplantısında cumhurbaşkanı seçilme şartında yüzde 50+1'in milleti yoracağını belirterek, "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" şeklinde açıklama yapınca siyaset koridorlarında yüzde 40+1 tartışmaları başladı.

 

 

 

Çelik'in bu açıklamaları sonrası muhalefet, "Bu söylemden AKP'nin oyunun yüzde 40'lara gerilediğini anlıyoruz" yorumunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Meclis resepsiyonunda açıklamasında "Yüzde 50+1 için teklif getirilmesi muhalefetin işidir" demişti.

 

 

 

 

ERDOĞAN: BU PARTİMİZİN DÜŞÜNCESİ DEĞİL

Edinilen bilgiye göre önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski bakan Faruk Çelik'in 40 artı 1 önerisiyle ilgili Meclis resepsiyonunda yaptığı açıklamanın yanlış yere çekildiğini ifade etti. Erdoğan, "Bu Faruk Bey'in kendi açıklamasıdır, kendi düşüncesidir. Partimizin düşüncesi değildir. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, böyle bir tartışmamız da yok. 50 artı 1 zaten bizim milletimizin onayına sunduğumuz ve milletimizin de onayladığı bir sistemdir. Bu geriye gitmek olur, milletimizi de yorar" ifadesini kullandı.

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: AKP'li, isme, sahip, çıkmadı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı