takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
02 Ağustos 2019 - Cuma 00:49
 
AKP'li başkan kardeşinin istifasını duyurdu
SİYASET Haberi
AKP'li başkan kardeşinin istifasını duyurdu

AKP'li Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "deneyimlerinden faydalanmak amacıyla" belediye başkan yardımcılığı görevine getirdiği kardeşi Haşim Merdoğlu'nun istifa ettiğini açıkladı.

 

 

Ak Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği kardeşi Haşim Merdoğlu'nun dün itibariyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Beyoğlu, göreve geldiğinde, deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Belediye Başkan Yardımcılığı'n getirdiği kardeşi Haşim Merdoğlu'nun dün itibariyle görevinden istifa ettiğini söyledi.

 

 

EŞİMİN BELEDİYE İLE HİÇBİR İLİŞKİSİ YOK, KARDEŞİM DÜN İSTİFA ETTİ

Başkan Beyoğlu, sosyal medyada hakkında iddia edilen konulara da değinerek, eşi Dürdane Beyoğlu'nun belediye ile hiçbir ilişkisinin olmadığını, göreve geldiğinde deneyimlerinden faydalandırmak için Başkan Yardımcılığı'na getirdiği kardeşi Haşim Merdoğlu'nun ise dün itibariyle istifa ettiğini aktardı.

 

 

 

KARDEŞİMİN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTEDİK

DHA'da yer alan habere göre Beyoğlu, "Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yüreğimi, vicdanımı sızlatan bir algı ile karşı karşıyayız. Bizim kimseden gizli saklımız yok ve olamaz da. 20 yıllık eşim olan Dürdane Hanım, benim bu hayatta en büyük destekçimdir. Fakat Dürdane Hanım'ın belediyede resmi veya gayri resmi hiçbir görevi yoktur. Haşim Merdoğlu benim kardeşimdir. Neden kendisini başkan yardımcısı yaptım? Çünkü biz bu göreve gelirken belediyeyi tanımıyorduk. Haşim Bey'in ise 10 yıllık belediye ve 20 yıllık eğitim yöneticiliği tecrübesi var. Tecrübesinden, bilgi ve birikiminden faydalanmak istedik. Bunu da kanunlara uygun şekilde yaptık. Fakat dün itibarıyla kendisi kendi isteğiyle istifa etmiştir. Yerine bilgi ve birikimi ile takdir ettiğimiz Recep Ergün'ü Başkan Yardımcılığı görevine getirdik. Bir diğer konu eşimin ablası ile ilgili. Kendisi Milli Eğitim'de 30 yıllık memurluk ve yöneticilik tecrübesine sahip. Belediyemize memur olarak naklini gerçekleştirdi. Ancak kendisine hiçbir görev vermedik. Dün itibarıyla emekliliğe ayrıldığını açıkladı" ifadelerini kullandı. 

 

 

HÜSEYİN BEYOĞLU KARDEŞİNİ YARDIMCISI OLARAK ATADI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun, yakınlarını belediye kadrosunda işe aldığı ortaya çıkmıştı. Beyoğlu, göreve gelir gelmez ilk olarak kendisiyle aynı soyadını taşımayan kardeşi Haşim Merdoğlu'nu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamıştı. Öte yandan işe alımlar için başvuru yapanların soyadlarının genelde Merdoğlu, Beyoğlu ve Yalar olduğu da iddia edilmişti.

 

 

MAHKEME KARARIYLA SOYADINI DEĞİŞTİRDİ

Soy isimler farklı da olsa aslında üç soy isim kardeşlere ait. Hüseyin Beyoğlu'nun soyadı daha önce Yalar'dı. Beyoğlu, mahkeme kararıyla soy adını Beyoğlu olarak değiştirdi. Diğer kardeşi Haşim Merdoğlu'da mahkeme kararıyla bu soyadını aldı. Bazı kardeşleri de halen Yalar soyadını kullanmaya devam ediyor.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: AKP'li, başkan, kardeşinin, istifasını, duyurdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı