takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
02 Ekim 2019 - Çarşamba 12:49
 
Adnan Oktar'dan şaşırtan savunma:Bütün kadınlara aşığım
GÜNDEM Haberi
Adnan Oktar'dan şaşırtan savunma:Bütün kadınlara aşığım

 

Duruşmada ifade veren Adnan Oktar, kadınlara aşık olduğunu belirterek, "Bütün kadınlara aşığım. Ancak bu Allah aşkı. Seks manasında değil." diye konuştu.

 

 

 

 

Hakkında casusluk, terör örgütüne yardım etmek, öldürmeye teşebbüs, "Nitelikli cinsel saldırı", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" şantaj tehdit gibi 22 ayrı suçtan toplamda 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası istenen Adnan Oktar organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar, hakkındaki suçlamaları reddettiği savunmasında, yargılanmasının İngiliz derin devletinin oyunu olduğunu anlatıp bütün kadınlara aşık olduğunu beyan eden içeriklere yer verdi. Duruşmalara verilen kısa aralarda Oktar, sanıkların arasından geçerken, kadın sanıklara gülerek, "Çok güzelsiniz, maşallah" derken, kadın sanıklar da Oktar'a "Maşallah hocama" diyerek alkışladı.

 

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında açılan dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

 

 

 

 

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda 17 Eylül Salı günü başlayan davada ilk savunmayı örgütün ele başı olduğu gerekçesiyle hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "Terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek", "Resmi belgeyi yok etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "Nitelikli cinsel saldırı", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek", "Eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "Eziyet etme", "Şantaj", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dolandırıcılık", "3628 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Hakaret", "Tehdit", "Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek", "Suçluyu kayırma" ve "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası istenen Adnan Oktar yaptı.

 

 

 

KADIN SANIKLARA 'MAŞALLAH'

Duruşmaya beyaz ceket, beyaz gömlek ve siyah pantolon giyerek katılan Oktar, kimlik tespitinde mesleğinin yazarlık olduğunu beyan ederek aylık gelirinin 3 bin lira olduğunu söyledi.

 

 

 

Duruşmalara verilen kısa aralarda Oktar, sanıkların arasından geçerken, kadın sanıklara gülerek, "Çok güzelsiniz, maşallah" derken, kadın sanıklar da Oktar'a "Maşallah hocama" diyerek alkışladı.

 

 

 

Yaklaşık 4 saatte savunması ve çapraz sorgusu tamamlanan Oktar, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek yargılanmasının İngiliz derin devletinin Türkiye'ye ve İslam alemine karşı oynadığı oyunu gördüğü için ekarte edilmeye çalışıldığı şeklinde soyut beyanlara yer verdi.

 

 

 

"KADINLARA AŞIĞIM"

Savunmasında, "Bakın ben tutuklandığım gece dolar 5 liraya çıkartıldı" gibi iddialar ortaya atan Oktar'a, 26 kişiye karşı "cinsel saldırı", 5 kişiye "cinsel istismar" suçlamalarına ilişkin iddiaları soruldu.

 

 

 

Bu suçlamaları kabul etmeyen Oktar, mağdur çocukların baskı altında yönlendirmeyle ifade verdiğini ve korkutuldukları için kendisine iftira attırıldığını savundu.

 

 

 

Oktar, "Kadınların kibrinin kırılması için istismara maruz bırakılması" talimatı verildiği iddialarının sorulması üzerine de "Bütün kadınlara aşığım. Ancak bu Allah aşkı. Seks manasında değil. Şefkat duyuyorum, kadınlara karşı son derece hürmetli ve koruyucuyum. Kadınlara karşı saygımı herkes bilir. Kadınlar onore edilmelidir." diye konuştu.

 

 

 

Evli örgüt mensuplarının evliliklerinin sonlandırılması talimatı verdiğine ilişkin Oktar, öyle bir şeyin olmadığını söyleyerek "Resmi evlilik çok güzel bir şeydir." dedi.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör:
Etiketler: Adnan, Oktar'dan, şaşırtan, savunma:Bütün, kadınlara, aşığım,
Yorumlar
Haber Yazılımı