takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
03 Temmuz 2018 - Salı 16:54
 
Abdülkadir İkbal, Fakıbaba'ya yemek parası yolladı
- Haberi
Abdülkadir İkbal, Fakıbaba'ya yemek parası yolladı

27 Mayısta aday adaylarına verilen yemekte Fakıbaba ile tartışan AK Parti milletvekili aday adayı Abdülkadir İkbal, bugün PTT'ye giderek Bakan Fakıbaba'ya yemek parası yolladı.

 

24 Haziran seçimlerinden önce AK Parti'den aday adayı olan Abdülkadir İkbal, 27 Mayısta aday adayları için verilen yemekte Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir tartışma yaşamıştı.

Yaşanan tartışmanın ardından aday adayı İkbal, bugün PTT'ye giderek Bakan Fakıbaba'ya yemek parası yolladığını açıkladı. Facebook hesabından bir açıklama yapan İkbal, "27 Mayıs 2018 tarihinde Urfa El Ruha otelinde AK Parti'nin aday adaylarına vermiş olduğu yemeğe katıldım. Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmalarını yaptı onlara tepki göstermedim. Ancak sonradan Urfa eski otogarda bulunan camiyi bir AVM’ye satan Ahmet Eşref Fakıbaba konuşunca kendisini dinlemeyeceğimi söyledim ve o da atın bunu dışarı, çık git gibi kendine yakışan bazı ifadeler kullandı. Ahmet Eşref Fakıbaba yemek yediğimizden bahsetti. Doğrusu bizim kültürümüzde örf ve adetimizde herhangi bir kimseye yemek yediği için insanlar aşağılanmaz" dedi. 

 

30 LİRA GÖNDERDİ 
Fakıbaba'ya 30 lira yemek parası gönderdiğini dile getiren İkbal, "Bu gün Urfa’nın en fakir bir ailesine misafir olun, yemek yediğiniz için asla sizi rencide edecek ifadeler kullanmaz. Mademki Ahmet Eşref Fakıbaba yemeğini yedin diyor, parti yemeğe davet etse bile bu ifade aşağılayıcı bir ifade olduğundan bende bunun karşılığını vermek için Urfa PTT vasıtasıyla kendisine otuz lira yemek bedelini gönderiyorum. Yediğimiz yemek karşılıksız kalmasın diye. Ayrıca eğer ister ve arzu ederse Ankara’nın en güzel bir lokantasından kendisine yemek ısmarlayabilirim. Yemem yedirmem diyen Fakıbaba camimizi kimlere yedirdi bunun hesabı da verilmelidir. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya gönderdiğim yemek bedelinin makbuzu elimdedir. Eğer eksik göndermişsem bana bildirsin üstünü tamamlarım. Bu durumu değerli Urfalı kardeşlerime bildiririm." diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Abdülkadir, İkbal,, Fakıbaba'ya, yemek, parası, yolladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı