takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Temmuz 2020 - Perşembe 17:10
 
ABD'den küstah çıkış
DÜNYA Haberi
ABD'den küstah çıkış

ABD'den küstah çıkış: S-400'ler için Türkiye'ye uygulayacağımız yaptırımları hala değerlendiriyoruz.

 

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye uygulamayı planladıkları S-400 yaptırımları için "Nasıl bir karşılık vereceğimizi hala değerlendiriyoruz" dedi.

 

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo , Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Demokrat Senatör Bob Menendez'in sorularını yanıtladı. Pompeo, S-400'lele ilgili  Türkiye'yi yakından ilgilendiren kritik bir açıklama da yaptı.

 

 

 

 

"YAPTIRIMLARI HALA DEĞERLENDİRİYORUZ"

Pompeo, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın almasına ilişkin "Türk hükümetinin S-400'leri satın almasına yanıt olarak dikkate değer adımlar attık. Nihai hedefimize ulaşmak için Türkiye'ye yaptırımlarla nasıl bir karşılık vereceğimizi hala değerlendiriyoruz" dedi.

 

 

 

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM ÖNGÖREN TASARI ONAYLANDI

S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarı geçen hafta ABD Temsiler Meclisi tarafından onaylanmıştı. Tasarının yasalaşması için Senato'dan geçip ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: ABD'den, küstah, çıkış,
Yorumlar
Haber Yazılımı