HDP Suruç'ta basın açıklaması yaptı

 HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Nimetullah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp ve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir Suruç’ta dün meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve 1’nci sıra adayı Nimetullah Erdoğmuş, ölenlere başsağlığı diledikten sonra, “İki parti ya da aşiret arasındaki bir çatışma değil iktidar dilinin faturasıdır.

 

Bu olay iki parti arasında ya da parti arasında yaşanan bir kavga değil, iktidarın dilinin bir faturasıdır. Biz kendi çalışmalarımızı yürütürken adım başı güvenlik güçleri ile karşılaşırken, nasıl oluyor da şimdi bir güvenlik zaafı oluşuyor. Yaşanabilecek muhtemel gelişmelerin önünü her şeyden önce biz almaya çalışıyoruz. Partililerimiz bir sağduyu içerisindedir. İktidara çağrı yapıyoruz, dikkat edin bakın bu yaptıklarınızın haddi hesabı kalmadı, insanları kendi hesaplarınıza alet etmeyin.” dedi. BEŞTAŞ: BU NORMAL DEĞİL HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, “Dün biz daha olayı öğrenir öğrenmez merkezi düzeyde yakın takibe aldık.

 

Daha biz ölenlerin kimliğini öğrenememişken ‘PKK, AKP’lilere saldırdı’ diye haber geçmeye başladılar. Bu normal değil. Kendi saldırılarını gizlemek adına kullanılan bir dildir. Bu, toplumu manipüle etmeye yöneliktir. Olayın aslı tabii ki böyle değil, Soylu çıkıp ‘olay planlıdır’ diyor. Esnafların planlı bir şekilde, ziyaret edenlere saldırdığını söylüyor. Doğru, olay planlı ancak planlayanlar 2 gün önce kendisine HDP seçmeni diyen esnafı silahlarla ziyarete gidenlerdir.” diye konuştu. HDP'li heyet, bugün 16.00'da silahlı olayda hayatını kaybeden Ferit ve Fadıl Şenyaşar'ın cenaze törenine katıldı.